Ainesosat
4 kpl | Vaasan hot dog sämpylöitä |
1 | granaattiomena |
Pikkelöidyt kurkut: | |
1/3 | kurkkua |
2 rkl | etikkaa |
2 tl | sokeria |
ripaus | suolaa |
Hot honey halloumi: | |
200 g | halloumia |
2 rkl | hunajaa |
1 rkl | sitruuna- tai limemehua |
1 tl | chilihiutaleita |
ripaus | suolaa |
1 rkl | öljyä |
Avokadokreemi: | |
1 | avokado |
3/4 dl | creme fraichea |
1-2 tl | sitruuna- tai limemehua |
muutama varsi | korianteria |
ripaus | suolaa |
Ohje:
Valmista ensin pikapikkelöidyt kurkut: viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi veitsellä, mandoliinilla tai juustohöylällä. Siirrä kurkut kulhoon, lisää
joukkoon etikka, sokeri sekä suola, sekoita ja jätä tekeytymään.
Valmista hot honey halloumit: viipaloi halloumi ja siirrä viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon hunaja, sitruunamehu, chili sekä suola, sekoita
ja jätä maustumaan, kunnes on avokadokreemi on tehty.
Valmista avokadokreemi: lisää kulhoon kaikki ainekset ja soseuta sauvasekoittimella kreemiksi. Voit tehdä joko ihan sileää kreemiä tai jättää sattumia.
Kerää granaattiomenasta siemenet talteen ja laita hot dog -sämpylät lämpenemään joko uuniin tai airfryeriin.
Lisää paistinpannulle öljy sekä halloumit marinaadeineen ja paista halloumisiivuihin kaunis väri.
Kokoa hodari lusikoimalla lämpimän sämpylän pohjalle reilusti avokadokreemiä. Asettele kreemin päälle seuraavaksi kurkkuja, halloumia ja granaattiomenan siemeniä. Viimeistele hot honeylla, mitä löytyy paistinpannun pohjalta.