Ainesosat
4 kpl | Vaasan The DOG-sämpylöitä |
4 kpl | Nakkia |
1 dl | Naughty BRGR Base aiolio |
1/2 dl | Smetanaa |
1 rkl | Oliiviöljyä |
50 g | Salamia |
1/2 | Punainen paprika |
1/2 | Keltasipuli, kuorittuna ja kuutioituna |
1 | Valkosipulinkynsi, kuorittuna ja hienonnettuna |
1/2 rkl | Paprikajauhetta |
1/2 dl | Valkoviinietikkaa |
1/2 dl | Sokeria |
50 g | Emmentaljuustoa |
Suolaa ja pippuria |
Ohje:
Sekoita aioli ja smetana. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sipuli.
Kuullota suikaloitu salami ja lisää joukkoon vihanneskuutiot, valkosipuli ja paprikajauhe. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia ja lisää joukkoon etikka ja sokeri. Kypsennä kunnes lähes kaikki nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Raasta juusto valmiiksi hienoksi raasteeksi.
Paahda sämpylät uunissa 180 asteessa 3 minuuttia.
Grillaa nakit tai lämmitä kattilassa kuumassa, suolalla maustetussa vedessä. Kokoa hodari reseptin aineksista ja tarjoa.
Juustoraasteen ei tarvitse olla tässä reseptissä sulanutta, mutta sitä pitää olla runsaasti!