Ainesosat
6 | Vaasan Soft Dog perunahodari sämpylää |
n. 1 dl | ketsuppia |
6 | nakkia (esim. Perniön Herkkunakki) |
100 g | juustoraastetta |
Tomaatti-mustapapusalsa: | |
2 | tomaattia |
2 | kevätsipulia |
1 rkl | korianteria hienonnettuna |
1 dl | kypsiä mustapapuja |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | limetin mehua |
suolaa | |
mustapippuria | |
Lisäksi: | |
paahdettua sipulirouhetta | |
marinoituja sipuleita | |
ketsuppia | |
chilikastiketta | |
yrttejä, esim. korianteria |
Ohje:
Valmista ensin tomaatti-mustapapusalsa: halkaise tomaatit, kaavi kostea siemenosa pois ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen ja korianteri. Sekoita salsan aineet keskenään.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Leikkaa hodarisämpylät auki niin, että ne jäävät vielä kiinni toisesta reunastaan. Voitele hodarisämpylät ketsupilla ja asettele niihin nakit. Lado hodarit sitä mukaan uunivuokaan, kun saat ne täytettyä. Ripottele hodareille juustoraaste.
Kuumenna hodarivuokaa uunin keskitasossa 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ja nakit ovat paahtuneet sekä juusto sulanut ja hieman ruskistunut.
Laita hodarivuoan kanssa tarjolle tomaatti-mustapapusalsaa, paahdettua sipulirouhetta, marinoituja sipuleita, ketsuppia, chilikastiketta ja tuoreita yrttejä.