Ainesosat
6 kpl | Vaasan Ruispalat Ohut Herkku |
3 dl | herneitä |
3 rkl | ranskankermaa |
1,5 rkl | piparjuuritahnaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
ripaus suolaa | |
ripaus rouhittua mustapippuria | |
100 g | fetajuustoa |
herneenversoja |
Ohje:
Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Jauha tehosekoittimessa herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet tasaiseksi soseeksi. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Sipaise leiville ensin hernesosetta. Murustele päälle fetajuustoa ja viimeistele herneenversoilla.
Puolittamalla leivät saat niistä kivoja pieniä suupaloja. Kokeile myös Hella & Houkutus -blogin Monan herkullisia päärynä-sinihomeruisleipiä