Ainesosat
YRTTIHUMMUS | |
1 prk | kikherneitä |
2 | valkosipulin kynttä |
timjamia | |
minttua | |
persiljaa | |
2 rkl | tahinia |
1 | sitruunan mehu |
3 rkl | oliiviöljyä |
1/4 tl | suolaa |
RAEJUUSTOPESTO | |
½ ruukku | basilikaa |
½ ruukku | persiljaa |
1 | valkosipulin kynsi |
1 rkl | pinjansiemeniä |
mustapippuria, suolaa | |
1/4 dl | rypsiöljyä |
200 g | raejuustoa |
GUACAMOLE | |
1 | avokado |
½ | lime |
mustapippuria, suolaa | |
tuoretta korianteria |
Ohje:
Yrttihummus
Kaada kikherneet liemineen korkeaan ja kapeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipulin kynnet. Hienonna yrttejä yhteensä 1,5 dl verran. Lisää kaikki ainekset herneiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Hummus säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa viikon verran.
Yrttihummus riittää noin kahdeksalle Vaasan Koulunäkki -näkkileivälle.
Raejuustopesto
Revi yrtit ja laita ne kapeaan ja korkeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipuli ja lisää se yrttien joukkoon. Lisää pinjansiemenet, mustapippuri, suola ja öljy. Sekoita sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
Kaada raejuusto kulhoon, lisää pesto raejuuston sekaan ja sekoita varovasti. Raejuustopesto säilyy kannellisessa rasiassa muutaman päivän.
Raejuustopesto riittää noin kuudelle Vaasan Koulunäkki -näkkileivälle.
Guacamole
Puolita avokado ja poista kivi lusikan avulla. Sopivan kypsä avokado joustaa hieman puristettaessa, mutta ei tunnu löysältä. Lusikoi avokado matalalle lautaselle, purista päälle limen mehu ja murskaa haarukalla rouheaksi soseeksi. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella korianterilla.
Guacamole säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa vuorokauden ja se riittää noin neljälle Vaasan Koulunäkki -näkkileivälle.