Ainesosat

4 kpl Vaasan The Bao Bun -höyrysämpylää
1 porkkana
1/2 kurkku
korianterinlehtiä
1 rkl siemensekoitusta
n. 1/2 dl makeaa chilikastiketta
Tonnikalatäyte:
1 prk (200 g) tonnikalaa
3/4 dl majoneesia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Valuta tonnikala ja sekoita tonnikalatäytteen ainekset keskenään. Kuori ja raasta porkkanat sekä suikaloi kurkusta ohuita nauhoja.

Lämmitä baot höyryttämällä tai mikrossa.

Täytä baot porkkana­raasteella, kurkkunauhoilla, tonnikalatäytteellä ja korianterilla. Ripottele päälle siemeniä. Valuta lopuksi baoille chilikastiketta ja nauti heti.


The Bao Bun höyrysämpylä

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Tutustu