Ainesosat
4 kpl | Vaasan The Bao Bun -höyrysämpylää |
1 | porkkana |
1/2 | kurkku |
korianterinlehtiä | |
1 rkl | siemensekoitusta |
n. 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
Tonnikalatäyte: | |
1 prk (200 g) | tonnikalaa |
3/4 dl | majoneesia |
ripaus suolaa | |
ripaus mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valuta tonnikala ja sekoita tonnikalatäytteen ainekset keskenään. Kuori ja raasta porkkanat sekä suikaloi kurkusta ohuita nauhoja.
Lämmitä baot höyryttämällä tai mikrossa.
Täytä baot porkkanaraasteella, kurkkunauhoilla, tonnikalatäytteellä ja korianterilla. Ripottele päälle siemeniä. Valuta lopuksi baoille chilikastiketta ja nauti heti.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu