Ainesosat
1 pussi | Vaasan Soft Dog-hodarisämpylöitä |
6 | ohutta ja maukasta makkaraa (esim. salsicciaa) |
6 | pekonisiivua |
3 rkl | majoneesia |
2 tl | chilitahnaa (esim. gochujang) |
Ananassalsa: | |
1/2 | kypsä ananas |
1 | pieni punasipuli |
1 | suippopaprika |
1 | jalopeno tai vihreä chili |
3 rkl | limettimehua |
1 dl | hienonnettua korianteria |
Parsakaalisalaatti: | |
1 | parsakaali |
1 | valkosipulinkynsi |
1/2 | pieni punasipuli |
2 tl | sitruunamehua |
3/4 dl | kuivattuja karpaloita |
3/4 dl | rouhittuja pekaanipähkinöitä |
sormisuolaa | |
mustapippuria rouheena | |
Kastike: | |
3 rkl | majoneesia |
1 rkl | turkkilaista jogurttia |
1 tl | dijon sinappia |
1 tl | vaahterasiirappia |
Ohje:
Tee ensin ananassalsa: kuutioi ananas pieniksi paloiksi, kuori ja hienonna punasipuli. Kuutioi paprika. Poista jalopenoista siemenet ja kuutioi. Yhdistä kaikki aineet, ja mausta limettimehulla ja korianterilla.
Kietaise pekonisiivu makkaroiden ympärille, ja paista pannulla tai uunissa kypsiksi.
Mausta majoneesi gochujangilla. Lämmitä sämpylät ja sipaise niille majoneesia. Nostaa täytteeksi pekonimakkarat ja ananassalsaa.
Parsakaalisalaatti:
Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä sitten parsakaalit heti jäävedessä, jotta niiden kypsyminen loppuu. Kuori ja hienonnat sipulit ja laita kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 min.
Tee kastike yhdistämällä majoneesi, jogurtti, sinappi ja vaahterasiirappi. Sekoita parsakaalit, marinoidut sipulit, kastike, karpalot ja pähkinät keskenään.