Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR sämpylää |
4 kpl | shisolehteä |
chiliä renkaina | |
kevätsipulia hienonnettuna | |
korianterinlehtiä | |
thai-basilikan lehtiä | |
Rapeat ravut: | |
4 kpl per annos | raakoja jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste) |
1 dl | kalakastiketta |
2 dl | riisijauhoa |
rypsiöljyä paistamiseen | |
Wasabimajoneesi: | |
200 g | Hellmann´s majoneesia |
2 tl | wasabitahnaa |
1 tl | limen mehua |
suolaa | |
mustapippuria rouhittuna | |
Aasialainen coleslaw: | |
500 g | puna- ja valkokaalia suikaloituna |
2 dl | riisiviinietikkaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
2 | salottisipulia hienonnettuna |
1 | punainen chili renkaina |
50 g | inkivääriä suikaloituina |
1/2 puntti | kevätsipulia hienonnettuna |
1 ruukku | korianteria hienonnettuna |
2 tl | seesaminsiemeniä |
Ohje:
Resepti 4:lle annokselle:
Sulata ravut ja poista tarvittaessa kuori ja pyrstö. Pyöräytä ravut kalakastikkeessa ja sen jälkeen riisijauhossa. Paista ravut runsaassa määrässä öljyä.
Sekoita wasabi majoneesin joukkoon, mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.
Tee coleslaw: Kiehauta etikka, sokeri ja vesi ja jäähdytä. Laita kaalit ja salottisipuli etikkaliemeen maustumaan (1–2 t). Siivilöi etikkaliemi pois ja sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Lämmitä sämpylät ohjeen mukaan. Pursota majoneesi pohjalle, aseta päälle shisolehti ja ravut. Lisää coleslaw, chili ja yrtit.