Ainesosat
8 kpl | Vaasan Soft DOG sämpylää |
2 pkt | Halloumia |
Marinoitu raparperi: | |
0,5 l | raparperia ohuina viipaleina |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | vettä |
1 rkl | sokeria |
1 tl | suolaa |
kourallinen hienonnettua basilikaa | |
Valkosipuli-hernehummus: | |
200 g | pakasteherneitä |
200 g | kikherneitä |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | tahinia |
½-1 | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
1 dl | oliiviöljyä |
ripaus suolaa ja mustapippuria | |
vettä tarvittaessa |
Ohje:
Valmista ensin raparperi. Kääntele kaikki ainekset keskenään kulhossa ja jätä maustumaan.
Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki hummuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Notkista hummusta öljyllä tai vedellä, jotta saat sopivan paksuisen hummuksen. Hodarin välissä hummus saa olla melko notkeaa.
Leikkaa halloumi pitkittäin paksuiksi tangoiksi. Grillaa tangot kuumassa grillissä välillä käännellen. Lämmitä hot dog sämpylät. Täytä ne raparperilla, hummuksella ja halloumilla ja nauti heti.