Ainesosat
1 annos | |
1 kpl | Vaasan Rieskaset Ohraa |
1-2 | kourallista pakasteranskalaisia |
1 | broilerin rintafilee |
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
½ | pieni punasipuli |
1 | pieni tomaatti |
maun mukaan silputtua rapeaa salaattia tai kaalia | |
Tsatsiki | |
1 dl | kreikkalaista jogurttia |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | oliiviöljyä |
1/4 | pienestä kurkusta |
1tl | sitruunanmehua |
2 rkl | silputtua tuoretta tilliä ja minttua |
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria |
Ohje:
- Valmista ensin tsatsiki. Anna jogurtin valua tiheässä harsossa tai paperisen kahvinsuodatinpussin läpi siivilän päällä muutaman tunnin ajan.
- Murskaa valkosipuli öljyn sekaan ja mausta ripauksella suolaa. Jätä sivuun.
- Raasta kurkku karkeaksi, ripottele pintaan suolaa ja anna valua siivilässä noin ½ tuntia.
- Sekoita jogurtin sekaan valkosipuliöljy ja kuivaksi puristettu kurkkuraaste.
- Jätä sivuun. Juuri ennen tarjoilua lisää sekaan sitruunanmehu ja silputut yrtit, maista ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Paista ranskalaiset uunissa kypsiksi.
- Leikkaa sillä välin broilerin rintafilee 3-4 pitkään viipaleeseen ja paista palat pannulla öljyssä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Mausta makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Viipaloi kuorittu sipuli ohueksi ja kuutioi tomaatti pieneksi.
- Paahda rieska juuri ennen tarjoilua pannulla molemmin puolin öljytilkassa lämpimäksi. Levitä sitten rieskan päälle ensin tsatsikia ja täytä sitten salaatilla, paistetulla broilerilla, tomaattipaloilla, sipulisiivuilla ja ranskalaisilla. Mausta makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Taita puoliksi ja nauti!