Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BAO -höyrysämpylää |
600 g | luutonta ja nahatonta porsaankylkeä |
tuoretta korianteria | |
chiliä | |
suolapähkinöitä | |
Liemi: | |
tuoretta inkivääriä hienonnettuna | |
3 | valkosipulin kynttä |
noin 1 litra | lihalientä |
Glaseeraus | |
1 tl | tuoretta inkivääriä |
1/2-1 | chiliä |
3 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | tummaa sokeria |
Ohje:
Ota porsaankylki huoneenlämpöön noin tunti aiemmin.
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet ja siirrä korkeareunaiseen uunivuokaan. Nosta liha vuokaan, ja kaada lihalientä vuokaan niin, että liha peittyy. Hauduta 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä. Viipaloi porsaankylki.
Kuori ja hienonna inkivääri ja hienonna chili. Sekoita glaseerauksen ainekset. Ruskista possuviipaleet paistinpannulla öljyssä rapeiksi, laske pannun lämpötilaa ja kaada glaseeraus pannulle. Sekoittele glaseeraus lihoihin ja anna pinnan karamellisoitua.
Lämmitä baot bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min). Täytä possulla, korianterinlehdillä, chilirenkailla ja rouhituilla suolapähkinöillä.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu