Ainesosat
2 prk (800g) | säilykekirsikkatomaatteja |
1 rkl | balsami- tai punaviinietikkaa |
2 tl | oreganoa |
1 tl | basilikaa |
0,5 tl | mustapippurirouhetta |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | sokeria tai hunajaa |
1 pussi (500g) | gnoccheja |
2 palloa | mozzarella |
Pestokauratyynyt: | |
Vaasan Kauratyynyjä | |
1 ruukku | basilikaa |
3 rkl | parmesani- tai pecorinoraastetta |
3 rkl | pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä |
0,75 dl | öliiviöljyä |
loraus | sitruunamehua |
0,5 tl | suolaa |
Ohje:
Gnocchivuoka:
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Kaada uunivuokaan kirsikkatomaatit ja painele osa niistä rikki kauhalla tai isolla lusikalla. Lisää joukkoon etikka, oregano, basilika, pippuri, suola sekä sokeri ja sekoita. Kaada seuraavaksi joukkoon gnocchit, kääntele ne kastikkeen joukkoon ja revi lopuksi päälle vielä mozzarellat.
Kypsennä gnocchivuokaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juustossa on kaunis väri. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.
Pestokauratyynyt:
Revi basilikasta lehdet ja raasta juusto. Lisää kulhoon kaikki peston ainekset ja surrauta ne sauvasekoittimella yhtenäiseksi massaksi. Voit päättää miten rakeisen tai sileän peston haluat ja vaihtoehtoisesti valmistaa sen myös monitoimikoneella. Maista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai suolaa.
Paahda leipäviipaleisiin kuivalla pannulla reipas väri ja rapea pinta. Levitä leiville pestoa ja leikkaa ne kolmeen osaan eli pienemmiksi pestotyynyiksi.
Vinkki! Pestotyynyillä on täydellisen ihanaa kaapia gnocchivuoan loput lautaselta!