Ainesosat

Vaasan Moilas Free From Tumma Siemenlimppu -leipää
Banaania
Maapähkinävoita
Vaahterasiirappia
Voita tai öljyä paistamiseen
Tuoreita marjoja tarjoiluun
Mustaherukka-chiahillo:
200 g Pakaste mustaherukoita
1-3 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Chia-siemeniä
1 dl Vettä
Banaanisose:
1 dl Kasvimaitoa
2 tl Pellavansiemenrouhetta
1 rkl Maapähkinävoita
2 rkl Vaahterasiirappia
1/2 Banaania
1/4 tl Vaniljajauhetta
1/2 tl Kanelia

Ohje:

Valmista ensin mustaherukka-chiahillo: Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5min. Anna jäähtyä.

Valmista banaanisose laittamalla kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Kaada sitten massa laakeaan korkeareunaiseen vuokaan (esim.piirakkavuokaan) ja jätä odottamaan.

Ota aina kaksi leipää kerrallaan. Levitä toiselle leivälle maapähkinävoita ja toiselle mustaherukka-chiahilloa. Paina sitten voidellut puolet vastakkain.

Lämmitä voi tai öljy pannulla ja pyöritä voideltu leipäpari baanaanisoseessa molemmin puolin ja nosta pannulle paistumaan. Paina lastalla leipiä, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.

Kokoa annos ja koristele se mustaherukka-chiahillolla, banaaniviipaleilla ja lorauta päälle vaahterasiirappia. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa