Ainesosat

1 pss Vaasan Moilas Free From Tumma hapanpala
100 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
200 g kylmäsavulohta
400 g tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 punasipuli
0,5 dl tilliä hienonnettuna
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
Koristeluun:
kylmäsavulohta
sitruunaviipaleita
tilliä
isoja kapriksia

Ohje:

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20-22 cm) leivinpaperilla.

Valmista kakkupohja: Hienonna leipäviipaleet monitoimikoneella karkeaksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se leipämurun joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Hienonna kylmäsavustettu kirjolohi, punasipuli ja tilli hienoksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, sitruunankuori, sekä mausteet. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.

Lämmitä sitruunamehu kuumaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet ja sekoita kunnes liivatelehdet sulavat. Sekoita seos ohuena nauhana tuorejuustotäytteen joukkoon.

Nostele kermavaahto täytteeseen viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä  jääkaapissa peitettynä yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi kylmäsavulohella, sitruunaviipaleilla ja kapriksilla.