Ainesosat
1 pss | Vaasan Moilas Free From Tumma hapanpala |
100 g | voita |
Täyte: | |
5 | liivatelehteä |
2 rkl | sitruunamehua |
200 g | kylmäsavulohta |
400 g | tuorejuustoa |
2 dl | ranskankermaa |
1 | punasipuli |
0,5 dl | tilliä hienonnettuna |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
1/2 tl | suolaa |
mustapippuria | |
2 dl | kermaa |
Koristeluun: | |
kylmäsavulohta | |
sitruunaviipaleita | |
tilliä | |
isoja kapriksia |
Ohje:
Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20-22 cm) leivinpaperilla.
Valmista kakkupohja: Hienonna leipäviipaleet monitoimikoneella karkeaksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se leipämurun joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Hienonna kylmäsavustettu kirjolohi, punasipuli ja tilli hienoksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, sitruunankuori, sekä mausteet. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
Lämmitä sitruunamehu kuumaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet ja sekoita kunnes liivatelehdet sulavat. Sekoita seos ohuena nauhana tuorejuustotäytteen joukkoon.
Nostele kermavaahto täytteeseen viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi kylmäsavulohella, sitruunaviipaleilla ja kapriksilla.