Ainesosat
6 kpl | tomaatteja |
2 dl | tomaattimehua |
1-2 kpl | salottisipulia |
1 kpl | valkosipuli |
10 kpl | basilikanlehtiä |
1-2 kpl | leivänpalaa (vanha vaalea leipä) |
0,5 dl | oliiviöljyä |
0,5 dl | sherryetikkaa (punaviinietikkaa) |
2 rkl | sokeria |
suolaa | |
tabascoa | |
mustapippuria | |
2 kpl | buffalomozzarellaa |
100-150 g | paahtofileetä |
basilikaa |
Ohje:
Kuori ja leikkaa sipulit. Leikkaa tomaatit paloiksi, yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja gazpacho sileäksi keitoksi. Mausta suolalla, tabascolla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
Revi mozzarella paloiksi. Leikkaa paahtofileestä ohuita viipaleita. Mausta mozzarella ja fileeviipaleet salviavinegretillä.
Salviavinegretti
2,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl salvianlehtiä
30 g sokeria
suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
Parhaimmillaan gazpachio on seuraavana päivänä kylmänä, jopa hileisenä, tarjoiltuna. Halutessaan reseptissä voi käyttää myös keltaisia tai vihreitä tomaatteja. Kaikki reseptin osiot voidaan tarjoilla erikseen tai vaikka hyvän ja raikkaan, vihreän salaatin kera. Näin saat herkullisen lounaspöydän isommallekin porukalle.