Ainesosat
NELJÄLLE | |
400 g | tomaatteja |
2 | suippopaprikaa |
2 | valkosipulinkynttä |
1 (300 g) | tuorekurkku |
300 g | kuoreton pala vesimelonia |
1 dl | tuoreita basilikan lehtiä |
1 dl | tuoreita mintun lehtiä |
1 dl | kuivahtanutta vaaleaa leipää |
2 rkl | limetin mehua |
3 rkl | oliiviöljyä |
2–3 dl | vettä |
suolaa ja mustapippuria | |
Tabascoa | |
pinnalle oliiviöljyä & tuoretta minttua | |
Leipävartaat: | |
1/2 pakettia | Vaasan Luonnon Taika Täysjyväleipää |
2–3 rkl | valkosipulilla tai basilikalla maustettua oliiviöljyä |
Ohje:
Pese tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Pese suippopaprikat, halkaise, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori valkosipulinkynnet. Pese tuorekurkku ja leikkaa paloiksi.
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla, sokerilla ja Tabascolla.
Valuta keiton pinnalle oliiviöljyä ja nosta päälle tuoretta minttua.
Grillatut leipävartaat:
Revi täysjyväleivästä suupalan kokoisia leipäpaloja. Pujota leipäpalat varrastikkuihin. Voitele leipäpalat öljyllä. Grillaa leipävartaat keskilämmöllä rapeiksi tai paahda 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Dippaile leipää gazpachokeiton joukkoon.