Ainesosat
2 kpl | kanan rintafileitä |
4 dl | kypsää riisiä |
4 kpl | kevätsipuleita |
2 kpl | valkosipulinkynsiä |
1 kpl | punainen chili |
1 kpl | paprika |
1 dl | herneitä |
1 ras | siitakesieniä |
3 kpl | kananmunia |
9 kpl | korianterin oksia |
soijaa | |
seesamiöljyä | |
rypsiöljyä | |
osterikastiketta | |
Thaibasilikamajoneesi | |
1 dl | majoneesia |
10 kpl | thaibasilikan oksia |
1 kpl | lime |
suolaa |
Ohje:
Leikkaa kanan rintafileet suikaleiksi ja hienonna kevätsipuli, valkosipuli, paprika, chili. Leikkaa siitakesienet puoliksi.
Lämmitä paistinpannu ja tilkka rypsiöljyä. Paista kanasuikaleet pannulla kauniin värisiksi ja ota ne sivuun lautaselle. Lisää pannulle tilkka seesamiöljyä ja hienonnetut kasvikset.
Riko kananmunat joukkoon ja sekoita seosta koko ajan, jotta kananmuna kypsyy pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon keitetty riisi ja sekoita.
Lisää kanasuikaleet joukkoon ja mausta soijalla ja osterikastikkeella. Varmista, että kanasuikaleet ovat kypsiä ja viimeistele hienonnetulla korianterilla. Hienonna thaibasilika ja sekoita se majoneesin kanssa. Leikkaa lime puoliksi, purista sen mehu majoneesiin ja mausta.