Ainesosat

300 g turskaa (kypsä)
150 g paellapohjan riisiä
1 kpl tuore chili
1 kpl kananmuna
1 dl lehtipersiljaa
50-100 g voi/rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Ohje:

Aja jäljelle jäänyttä paellapohjaa yleiskoneessa tai muovaile se käsin tahnaksi. Murskaa kypsä turska sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää massaan kananmuna (tai keltuainen), jos taikina on liian kuivaa.

Muotoile massasta pihvejä ja paista ne paistinpannulla kuumassa rasvassa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

 

Grillattu romainesalaatti

1 kpl romainesalaatti

Leikkaa salaatti pituussuunnassa neljään osaan. Grillaa salaatti kuumalla grillillä nopeasti.

 

Minttujogurtti

2 dl turkkilaista jogurttia

1/2 ruukku tuoretta minttua, basilikaa tai rakuunaa

1     valkosipulinkynsi

suolaa

pippuria

1/2 sitruunan mehu

tilkka oliiviöljyä

 

Sekoita jogurtin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi sekä pilkotut mintunlehdet. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä pippurilla makusi mukaan.

Kalapihvit ovat todella ruokaisia ja monikäyttöisiä. Salaattia ei ole pakko grillata, mutta grillattu salaatti on todella hyvänmakuinen, ja se tuo eloa ja väriä ruokaan. Tästä annoksesta voit tehdä myös helposti hyvän täytetyn burgerin, esimerkiksi kahden grillatun leivän väliin.