Ainesosat

1 pss / 3 kpl Vaasan Sub Sandwich -leipää
2 dl hummusta
200 g halloumijuustoa
12 kpl valmiita falafelpyöryköitä
1 punasipuli ohuina viipaleina
1 litra baby-pinaattia
MINTTUJOGURTTI:
12 mintunlehteä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa

Ohje:

Aloita kastikkeesta. Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Purista sitruunamehu ja sekoita mausteet mukaan.

Avaa sämpylät niin, että saranapuoli pysyy ehjänä ja levitä hummus leipien sisäpinnalle. Hummusta saa olla reilusti.

Huuhtele halloumijuusto kylmällä vedellä pintasuolan poistamiseksi ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa juusto viipaleiksi ja levitä viipaleet leivän sisälle. Puolita falafelpyörykät ja lado puolikkaat juustoviipaleiden päälle. Lämmitä sämpylöitä 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää punasipulia ja pinaattia kuuman Sub Sandwichin sisään. Lusikoi minttujogurttia täytteiden pää