Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR sämpylää
340 g pekonia
600 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
ruohosipulia hienonnettuna
Uppomunat:
4 kananmunaa
n. 3 litraa vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
Hollandaise-kastike:
100 g voita
2 keltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa

Ohje:

Tee ensin uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja lisää veteen etikka. Riko muna kahvikuppiin. Sekoita kauhalla pyörre veteen ja kaada muna varovasti pyörteeseen ja anna sen kypsyä 4 minuuttia jos haluat löysän munan, tai 6 minuuttia jos haluat kiinteän munan. Nosta valmis uppomuna reikäkauhalla vedestä lauta­selle odottamaan. Valmista kaikki uppomunat yksi kerrallaan.

Tee hollandaise-kastike: sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Mittaa keltuaiset, vesi ja sitruunan mehu kapeaan sauva­sekoittimen astiaan. Käynnistä sauvasekoitin kulhossa ja kaada kuuma voi nauhana kulhoon koneen käydessä. Mausta suolalla.

Ruskista pekonit pannulla.

Muotoile jauhelihasta pihvit. Tee pihveistä hieman sämpylöitä isommat, sillä ne kutistuvat paistettaessa. Mausta pihvien pinnat suolalla ja pippurilla. Kypsennä paistinpannulla tilkassa rasvaa molemmin puolin, noin 2–3 minuuttia per puoli.

Paahda sämpylät.

Kokoa hampurilaiset laittamalla niiden väliin pihvi, pekonia, uppomuna, hollandaise-kastiketta sekä hienonnettua ruohosipulia.