Ainesosat
2 annosta | |
4 viipaletta | Vaasan Isopaahtoa |
1-2 rkl | voita voiteluun |
Kastike: | |
25 g voita | voita |
1 rkl | vehnäjauhoja |
1 dl | maitoa |
50g | Gruyère -juustoa |
ripaus raastettua muskottia | |
Lisäksi: | |
2 rkl | dijoninsinappia |
2 | viipaletta saunapalvikinkkua |
Ohje:
- Valmista ensin juustokastike. Lisää jauhot kattilan pohjalle sulatetun voin sekaan koko ajan sekoittaen.
- Kypsennä jauhoja noin minuutin ajan. Lisää maito ohuena nauhana seosta sekoittaen.
- Hauduta kastiketta keskilämmöllä , kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.
- Sekoita, kunnes juustoraaste on sulanut kastikkeen sekaan.
- Leikkaa paahtoleipien reuna pois ja voitele leivät yhdeltä puolelta. Paahda leipien pinnat paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
- Kokoa leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise puolen leipien sisäpintaan sinappia, nosta päälle kinkkusiivu, levitä päälle puolet juustokastikkeesta ja juustoraasteesta.
- Peitä täytteet jäljelle jääneillä leivillä. Levitä päälle loput kastikkeesta ja juustoraasteesta.
- Paista uunin keskitasolla 225-asteessa 5 minuuttia.
- Bon Apetit!