Ainesosat
20 | Vaasan Hapankorppua |
1 l | vettä tai mietoa liha- tai kasvislientä |
Savuporotäyte: | |
50 g | savuporoa pieninä kuutioina |
200 g | pippuri- tai maustamatonta tuorejuustoa |
6 | hillosipulia hienonnettuna |
½ tl | rosépippuria murskattuna |
½ dl | hienonnettua persiljaa |
Lohitäyte: | |
100 g | kylmäsavustettua kirjolohta pieninä kuutioina |
200 g | yrtti- tai maustamatonta tuorejuustoa |
50 g | tuoretta kurkkua pieninä kuutioina |
½ dl | hienonnettua tilliä |
Koristeluun: | kirsikkatomaatteja, oliiveja, hillosipuleita, kurkkua, persiljaa |
Ohje:
Kasta hapankorput veteen muutamaksi sekunniksi ja lado ne työlaudan päälle vieri viereen. Peitä hapankorput muovilla tai tuorekelmulla ja anna niiden vetäytyä noin 15 min. Valmista haluamasi täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte hapankorpuille ja kääri ne rullalle. Lado rullat astiaan saumapuoli alaspäin ja anna niiden maustua kylmässä peitettynä vähintään puoli tuntia. Työnnä halutessasi rullien läpi cocktailtikku. Koristele rullat.
Tarjoiluvinkki – Hapankorppuvartaat!
Leikkaa hapankorppurullat kahteen osaan. Pujota varrastikkuun vuorotellen puolikkaita hapankorppurullia, kirsikkatomaatteja, kurkku- ja paprikapaloja sekä oliiveja.