Ainesosat
1 pss | Vaasan hodarisämpylöitä |
8 viipaletta | graavi- tai kylmäsavulohta |
2 | avokadoa |
2 dl | babypinaattia |
Sitruunamajoneesi: | |
1,5 dl | majoneesia |
1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
1 rkl | sitruunamehua |
3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
Munakokkeli: | |
6 | kananmunaa |
1 dl | ruoka- tai kuohukermaa |
1,5 rkl | voita |
2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
sormisuolaa | |
mustapippuria rouheena | |
Parsaranskikset: | |
300 g | vihreää miniparsaa |
2 dl | vehnäjauhoja |
2 | kananmunaa |
3 dl | pankojauhoa |
1 d | raastettua parmesaania |
1/2 tl | sormisuolaa |
1/2 tl | mustapippuria rouheena |
1/2 tl | kuivattua chiliä |
Lisäksi: | |
majoneesia | |
sitruunaa |
Ohje:
Kuori ja viipaloi avokadot sekä huuhtele ja valuta babypinaatti.
Tee sitruunamajoneesi: pese ja raasta sitruunankuori, lisää majoneesiin. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja ruohosipulilla.
Tee munakokkeli: riko munien rakenne kulhossa, lisää kerma, suola ja pippuri. Kuumenna voi pannullaja kaada joukkoon kananmunaseos. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä pohjaa myöten hiljaa sekoittaen, kunnes kokkeli hyytyy. Kokkeli saa jäädä pehmeäksi, sillä se jähmettyy jäähtyessään. Viimeistele ruohosipulilla.
Lämmitä sämpylät, lisää niille majoneesia ja täytä lohella, avokadolla, munakokkelilla ja pinaatilla. Tarjoile heti!
Parsaranskikset:
Valmista parsaranskikset ennen brunssihodaria. Lämmitä uuni 200 asteesee. Poista parsoista tyvi. Laita vehnäjauhot syvälle lautaselle ja vatkaa kananmunat toiselle lautaselle. Mittaa kolmannelle lautaselle pankojauhot ja parmesaani ja sekoita ne keskenään. Mausta seos suolall, pippurilla ja chilllä.
Kasta parsat ensi vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi panko-parmesaaniseokseen. Nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunissa noin 10 minuuttia. Parsat saavat jäädä napakoikis. Tarjoa parsaranskikset majoneesin kanssa, halutessasi pirskota päälle vielä sitruunamehua.