Ainesosat
6 kpl | Vaasan The BRGR hampurilaissämpylää |
1 | fenkoli |
2 | avokadoa |
6 | kananmunaa |
tilkka valkoviinietikkaa | |
suolaa | |
150 g | kylmäsavulohta siivuina |
lehtipersiljaa | |
Pikahollandaisekastike: | |
120 g | voita |
2 | keltuaista |
1 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | vettä |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinin avulla. Laita siivut jääveteen rapeutumaan noin 15 minuutiksi. Valuta.
Leikkaa avokadot siivuiksi.
Valmista uppomunat paistinpannulla parissa erässä. Laita paistinpannu lähes täyteen vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lorauta pannulle tilkka valkoviinietikkaa ja käännä levy pois päältä. Riko munat yksitellen pienelle lautaselle ja valuta nopeasti paistinpannulle. Anna kypsyä 3-4 minuuttia. Siirrä uppomunat talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Mausta suolalla.
Valmista pikahollandaise: Sulata voi kattilassa. Voin sulaessa mittaa kapeaan korkeareunaiseen kulhoon keltuaiset, sitruunamehu, vesi ja suola. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Laita sauvasekoitin päälle ja valuta kuuma sula voi kulhoon ohuena nauhana.
Lämmitä burgerisämpylät pannulla tai parilalla. Voitele sämpylät pikahollandaisella ja täytä burgerit rapeilla fenkolisiivuilla, avokadolla, kylmäsavulohella, uppomunalla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile heti!
Vaasan The BRGR Gourmet burgeris�mpyl�
Muhkea ja kiilt�v�pintainen premium brgr-s�mpyl�, jossa reilusti makua ja aavistuksen verran makeutta. S�mpyl�t ovat valmistettu Suomessa ja pakkauksessa on 6 isoa s�mpyl��, joilla kokkaat n�lk�isellekin kaveriporukalle.
Tutustu