Ainesosat
6 kpl | Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää |
600 g | broilerin fileetä |
öljyä paistamiseen | |
2 | paprikaa |
2 | punasipuli |
suolaa | |
mustapippuria | |
1/2 | ananas |
salaattia | |
tuoretta raakunaa | |
Curry-auringonkukansiemenkastike: | |
1 | porkkana |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
3 rkl | sitruunan mehua |
1 1/2 tl | curryjauhetta |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1/2 tl | suolaa |
1/2-1 dl | vettä kastikkeen ohentamiseen |
Ohje:
Valmista ensin Curry-auringonkukansiemenkastike: Kuori ja paloittele porkkana ja heitä tai höyrytä se kypsäksi. Anna jäähtyä.
Liota auringonkukansiemeniä vedessä noin puoli tuntia, ja valuta sitten. Mittaa kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tahnaksi. Ohenna halutessasi vedellä.
Paista sitten broilerin fileitä pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja kypsyneet keskeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja leikkaa siivuiksi.
Leikkaa paprika ja punasipuli suikaleiksi. Paista ne nopeasti öljytilkassa pannulla, niin että ne jäävät napakoiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja kuutioi ananas.Lämmitä burgerisämpylät kuivalla pannulla. Voitele pohjat ja kannet curry-auringonkukansiemenkastikkeella ja täytä hampurilaiset salaatilla, tuoreella rakuunalla, paprika-punasipulilisukkeella, broilerilla ja ananaksella.