Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää |
1 | kurkku |
6 | retiisiä |
1 dl | tuoretta korianteria ja minttua hienonnettua |
1/2 | limetin mehu |
ripaus suolaa | |
1 | punainen chili |
Larb-pihvit: | |
400 g | broilerin jauhelihaa |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1 | punainen chili |
1 tl | sitruunaruohotahnaa |
2 tl | kalakastiketta |
1/2 | limetin kuoriraaste ja mehu |
1 tl | suolaa |
1/4 tl | valkopippuria |
öljyä paistamiseen | |
Maapähkinävoikastike: | |
1 dl | maapähkinävoita |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
2 rkl | limetin mehua |
1 rkl | soijakastiketta |
1/2 rkl | seesamiöljyä |
Ohje:
Valmista ensin pihvit: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile massasta ohuita pihvejä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja aista pihvejä molemmin puolin, kunnes ne ovat pinnalta ruskeita ja keskeltä kypsiä.
Leikkaa sitten kurkku ohuiksi nauhoiksi juustohöylällä ja leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi. Sekoita kurkkujen, retiisien ja yrttien joukkoon limettimehu. Mausta suolalla.
Valmista maapähkinävoikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Lämmitä hampurilaissämpylät kuivalla pannulla tai uunissa. Täytä sämpylät maapähkinävoikastikkeella, larb-pihveillä ja raikkaalla kurkku-retiisisalaatilla. Viimeistele ohuiksi siivuiksi leikatulla tuoreella chilillä.