Ainesosat
4 burgeria | |
4 | Vaasan the BRGR sämpylää |
600 g | jauhettua black angus –naudanlihaa |
200 g | Stilton -sinihomejuustoa |
villirucolaa | |
suolaa ja pippuria | |
1 pkt | pekonia |
2 | punasipulia |
2 | chiliä |
4 rkl | sherryviinietikkaa tai balsamicoa |
70 g | vaahterasiirappia |
Ohje:
Pilko pekoni lyhyiksi suikaleiksi ja laita kylmälle paistinpannulle. Anna pekonin muuttua läpikuultavaksi miedolla lämmöllä. Pekonin rasvan sulaessa pannulla, pilko kaksi punasipulia suikaleiksi ja hienonna chilit. Kun pekonien rasva on alkanut irrota, nostetaan lämpöä ja annetaan niiden ruskistua. Sipulit ja chilit lisätään pekonin päälle ja kuullotetaan kypsäksi.
Lisää pannulle vaahterasiirappia niin että pannun pohja peittyy ja hauduta kasaan kunnes seos alkaa paksuuntua tahmeaksi, noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon oman maun mukaan sherryviinietikkaa ja pippuria myllystä. Kiehauta vielä muutama minuutti.
Paahda pannulla tai grillissä sämpylöiden sisäpinta, kannen ulkopinta ja laita liinan alle odottamaan.
Muotoile jauhetusta lihasta haluamasi suuruiset pihvit.
Paista pihvit kuumalla pannulla mediumiksi. Lisää käännön jälkeen stilton paistetulle pinnalle lämpiämään.
Kokoa burgeri: pohjan päälle stiltonilla kuorrutettu pihvi, päälle pekonihilloa ja mukava kourallinen rucolaa.