Ainesosat
2 pk | Vaasan Bao Bun höyrysämpylöitä |
1 tlk (n. 230g) | jakkihedelmää |
1 dl | BBQ-kastiketta |
1 rkl | öljyä |
Pikkelöity kesäkurpitsa: | |
1 | pieni kesäkurpitsa |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | sokeria |
1/2 tl | suolaa |
2 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
Yrttisalaatti: | |
2 | kourallista yrttejä |
tilkka | valkoviinietikkaa |
tilkka | oliiviöljyä |
suolaa ja mustapippuria |
Ohje:
Valmista ensin pikkelöity kesäkurpitsa:
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja sekoita valkoviinietikka ja sokeri keskenään niin, että sokeri liukenee etikkaan. Lisää suola ja kaada seos kesäkurpitsojen päälle. Hienonna tilli ja lisää kulhoon. Sulje kannella (tai sopivan kokoisella lautasella) ja hölskytä huolellisesti.
Valuta jakkihedelmä ja tarvittaessa riivi sitä sormin pienemmiksi palasiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista jakkihedelmää pari minuuttia. Lisää joukkoon BBQ-kastike ja paista vielä muutama minuutti.
Jakkihedelmän paistuessa nypi yrteistä lehdet kulhoon. Mausta pikkutilkalla valkoviinietikkaa ja öljyä sekä suolalla ja mustapippurilla. Yrttisalaatti pitää käyttää heti, muuten se nahistuu.
Lämmitä bao-sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä ne pikkelöidyllä kesäkurpitsalla, nyhtöjakkihedelmällä ja yrttisalaatilla.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu