Ainesosat
Kahdelle (2 sämpylää) | |
2 | Vaasan Kauratyynyä tai Vaasan Kiviarinan Maalaissämpylä |
1 | broilerin rintafilee |
ripaus suolaa | |
3-4 rouhasua | mustapippuria myllystä |
1 | pieni porkkana |
1/2 | pieni makea sipuli |
1-2 | retiisiä tai vastaava määrä retikkaa |
pieni pala punakaalia | |
1/3 | kurkku |
1dl | hyvää majoneesia |
1tl | Sriracha chilikastiketta |
pieni nippu korianteria | |
1 | pieni vihreä chili |
Kastike: | |
1dl | riisiviinietikkaa |
1/2dl | vettä |
1/2dl | sokeria |
1tl | suolaa |
Ohje:
- Leikkaa broilerinfilee pituussuunnassa 2-3 osaan ja paista suikaleet pannulla öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
- Yhdistä kaikki kastikkeen aineet kulhoon.
- Lisää sekaan ohuiksi julienne -tikuiksi pilkotut kasvikset ja jätä sivuun maustumaan.
- Lämmitä sämpylöitä halutessasi leikkauspinta ylöspäin muutama minuutti 225-asteisessa uunissa.
- Mausta majoneesi Sriracha -kastikkeella ja levitä majoneesia sämpylänpuolikkaiden sisäpinnalle.
- Nosta toisen sämpylänpuolikkaan majoneesipohjan päälle valutettuja kasvissuikaleita ja paistettuja broilerinfileepaloja.
- Viimeistele nipulla korianterilla ja pieneksi leikattua chiliä.
- Sulje sämpylä ja nauti heti.