Ainesosat

Kahdelle (2 sämpylää)
2 Vaasan Kauratyynyä tai Vaasan Kiviarinan Maalaissämpylä
1 broilerin rintafilee
ripaus suolaa
3-4 rouhasua mustapippuria myllystä
1 pieni porkkana
1/2 pieni makea sipuli
1-2 retiisiä tai vastaava määrä retikkaa
pieni pala punakaalia
1/3 kurkku
1dl hyvää majoneesia
1tl Sriracha chilikastiketta
pieni nippu korianteria
1 pieni vihreä chili
Kastike:
1dl riisiviinietikkaa
1/2dl vettä
1/2dl sokeria
1tl suolaa

Ohje:

  • Leikkaa broilerinfilee pituussuunnassa 2-3 osaan ja paista suikaleet pannulla öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
  • Yhdistä kaikki kastikkeen aineet kulhoon.
  • Lisää sekaan ohuiksi julienne -tikuiksi pilkotut kasvikset ja jätä sivuun maustumaan.
  • Lämmitä sämpylöitä halutessasi leikkauspinta ylöspäin muutama minuutti 225-asteisessa uunissa.
  • Mausta majoneesi Sriracha -kastikkeella ja levitä majoneesia sämpylänpuolikkaiden sisäpinnalle.
  • Nosta toisen sämpylänpuolikkaan majoneesipohjan päälle valutettuja kasvissuikaleita ja paistettuja broilerinfileepaloja.
  • Viimeistele nipulla korianterilla ja pieneksi leikattua chiliä.
  • Sulje sämpylä ja nauti heti.