Ainesosat

1 pss Vaasan Sub Sandwich -leipää
1/2 kurkku
1 punainen chili
1 kevätsipulinvarsi
150 g kuningasosterivinokkaita, portobello- tai isoja herkkusieniä
3 rkl hoisin-, osteri- tai teriyakikastiketta
1/2 dl majoneesia
1 ruukku korianteria
1 ruukku thaibasilikaa
öljyä paistamiseen
suolaa
PIKKELÖIDYT PORKKANAT:
150 g porkkanaa (eri värisiä)
3 dl vettä
1 dl etikkaa
1 dl sokeria
2 tähtianista

Ohje:

Valmista ensin pikkelöidyt porkkanat. Leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi ja laita ne purkkiin tai kulhoon. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja tähtianis. Kaada liemi porkkanoiden yli ja anna maustua tarjoiluun saakka.

Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili ja kevätsipuli.

Puolita kuningasosterivinokkaat ja revi ne säikeiksi haarukan tai sormien avulla. Jos käytät muita sieniä, viipaloi sienet. Paista sienet kuumalla pannulla öljyssä, kunnes sienet saavat väriä. Lisää vähän suolaa ja hoisinkastike. Paista sienet kunnes kastike on imeytynyt.

Paahda sämpylöitä 200°C asteisessa uunissa 5 minuuttia. Voitele kuumat patongit majoneesilla, ja lisää täytteeksi lämpimät sienet, kurkku ja porkkanat. Viimeistele yrteillä, chilillä ja kevätsipulilla.