Ainesosat
1 pss | Vaasan Soft Dog .hodarisämpylöitä |
6 | chorizomakkaraa |
3 rkl | valkosipulimajoneesia |
Tomaatti-paprikasalsa: | |
1/2 | punasipuli |
1/2 | suolaa |
1 rkl | punaviinietikkaa |
2 | tomaattia |
1 | suippopaprika |
2 rkl | oliiviöljyä |
3 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
Chimichurrikastike: | |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | vihreä chili |
1 | ruukku lehtipersiljaa |
1/2 | ruukkua oreganoa |
1 rkl | punaviinietikkaa |
2 rkl | pikkukapriksia |
noin 1,5 dl | oliiviöljyä |
Ohje:
Tee ensi tomaatti-paprikasalsa: kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi, laita kulhoon suolan ja etikan kanssa. Kuutioi tomaatit ja paprika, yhdistä ne sipuliseokseen öljyn ja hienonnetun lehtipersiljan kanssa.
Tee kastike: kuori ja pilko valkosipulit, viipaloi chili ja laita ne tehosekoittimeen hienonnettujen yrttien, etikan ja kapristen kanssa. Käynnistä tehosekoitin ja kaada öljy joukkoon ohuena nauhana. Lisää öljyä sen verran, että kastike on pestomaisen paksua.
Paista makkarat pannulla ja grilllissä. Lämmitä hodarisämpylät.
Sivele halutessasi sämpylöille majoneesia ja täytä ne makkaralla ja tomaattipaprikasalsalla. Viimeistele chimichurrikastikkeella.