Ainesosat

1 pussi Vaasan Street Food Soft Bun perunaburgereita
400 g jauhelihaa, TAI
300 g halloumia
suolaa
mustapippurirouhetta
4 siivua cheddarjuustoa (jos käytät jauhelihaa)
rapeita salaatinlehtiä
2 tomaattia
2 maustekurkkua
2 vartta kevätsipulia
ketsuppia
Srirachamajoneesi:
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
0,5 tl suolaa
2,5 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
2-3 rkl Srirachaa
loraus limemehua

Ohje:

Valmista ensin srirachamajoneesi:

Lisää korkeaan kapeaan astiaan ainekset tässä järjestyksessä: muna, etikka, sinappi, suola ja öljy. Anna seistä hetki, paina sauvasekoitin ihan astian pohjaan kiinni ja surruta täysillä, kunnes ainekset alkavat muodostua paksuksi majoneesiksi. Nosta sauvasekoitin hiljalleen ylös ja työstä tasaiseksi majoneesiksi.

Lusikoi valmis majoneesi kulhoon, lisää joukkoon srirachaa sekä limemehua ja sekoita. Maista maku ja lisää tarvittaessa srirachaa tai limeä.

Valmista sitten loput reseptistä:

Jaa jauheliha neljään osaan, muotoile palat litteiksi pihveiksi ja mausta pinnat suolalla sekä pippurilla. Paista pihveihin joko paistinpannulla tai grillissä kumminkin puolin hyvä väri ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa jokaisen pihvin päälle juustosiivu. Anna pihvien kypsyä vielä hetki ja juuston sulaa.

Vaihtoehtoisesti leikkaa halloumi kahdeksaan siivuun ja paista niihin kumminkin puolin kaunis väri joko paistinpannulla tai grillissä.

Leikkaa tomaatit sekä maustekurkut siivuiksi ja kevätsipulit renkaiksi.

Paahda perunasämpylöihin paistinpannulla tai grillissä hieman väriä ja ala sen jälkeen heti täyttöpuuhiin. Levitä toiseen sämpylään reilusti Srirachamajoneesia ja toiseen ketsuppia. Kokoa pohjasämpylän päälle salaatinlehtiä, pihvi/halloumia, kevätsipulia, tomaattia sekä maustekurkkua ja viimeistele toisella sämpylän puolikkaalla.

Nauti halutessasi ranskalaisten tai sipsien kanssa – ihanaa srirachamajoneesia riittää niillekin!