Ainesosat

6 kpl Vaasan hodarisämpylää
6 keskikokoista Ahvenfileetä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
voita tai öljyä paistamiseen
tuoretta tilliä koristeluun
Kylmä kananmunakastike:
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 tl sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Parsasalaatti:
500 g vihreää parsaa
8 retiisiä
2 rkl oliiviöljyä
1 (luomu) sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Tee kananmunakastike: Keitä munat koviksi, jäähdytä ja kuori. Hienonna munat ja sekoita kastikkeen ainekset.

Huuhdo parsat, poista kannat ja siivuta parsat ohueksi lastuksi kuorimaveitsellä. Siivuta retiisit. Sekoita öljystä, sitruunan kuoresta ja -mehusta, suolasta ja pippurista kastike. Sekoita parsojen ja retiisien joukkoon.

Paista kalafileet pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä sämpylät höyryttämällä.

Kokoa hodarit laittamalla väliin kastiketta, kalafileitä ja parsa­salaattia. Koristele tillillä.

Vinkki! Parsan voi sujauttaa hodarin väliin salaatin muodossa raakana ja ohueksi suikaloituna. Myös keitetty, höyrytetty tai grillattu parsa toimii hyvin.

Yhdessä hodarissa arviolta

  • 415 kcal
  • 31 g proteiinia
  • 29 g hiilihydraatteja
  • 17 g rasvaa (tyydyttyneitä rasvahappoja 5 g)
  • 6 g kuitua

Vaasan Street Food SOFT DOG perunahodari

Tutustu