Ainesosat
Lohi-Kurkkuleivät | |
1 pkt | Vaasan 100% Kaura -leipää |
200g | Viipaloitua graavilohta |
Hienonnettua tilliä | |
150g | Ranskankermaa |
3 rkl | Piparjuuritahnaa |
3 rkl | Hienonnettua tilliä |
1/2 | Kurkkua |
Ripaus suolaa | |
Ripaus sokeria | |
2 rkl | väkiviina- tai riisiviinietikkaa |
Kanaleipä parmesaanikastikkeella | |
1 pkt | Vaasan 100% Kaura -leipää |
1 | Punasipuli |
2 kpl | broilerin kypsää filettä |
Rucolaa | |
2 rkl | Täysjyväsinappia |
2 rkl | Sitruunamehua |
4 rkl | Oliiviöljyä |
1 rkl | Kylmää vettä |
1/2 dl | Raastettua parmesaanijuustoa |
Vihreä tonnikalaleipä | |
1 pkt | Vaasan 100% Kaura -leipää |
1/2 | Kurkkua |
1 | Kotimainen omena |
1 ruukku | Basilikaa |
1/2 dl | Ranskankermaa |
2 rkl | Majoneesia |
1 prk (160/120 g) | Tonnikalapaloja öljyssä |
1/2 | Sitruunan mehu |
Rpaus suolaa | |
Rucolaa |
Ohje:
Lohi-kurkkuleivät
1. Valmista ensin kurkut. Höylää kurkku juustohöylällä ohueksi viipaleeksi. Nosta kannelliseen purkkiin mausteiden ja etikan kanssa. Peitä kannella ja ravista hetken aikaa. Anna maustua 10 minuuttia.
2. Sekoita tahnan ainekset.
3. Avaa leivät ja levitä leiville piparjuuri-tillikreemiä. Nostele päälle viipaloitua graavilohta. Valuta kurkut ja nostele keoiksi leiville. Koristele hienonnetulla tillillä.
Kanaleipä parmesaanikastikkeella
1. Kuori ja viipaloi punasipuli mandoliinilla ohuiksi kiekoiksi. Nosta kiekot kulhoon, lisää joukkoon hieman kylmää vettä ja muutama jääpala ja siirrä syrjään odottamaan.
2. Valmista kastike. Sekoita kulhossa sinappi ja sitruunamehu. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon samalla kunnolla sekoittaen. Lisää kylmä vesi ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
3. Leikkaa kypsät broilerit ohuiksi viipaleiksi. Avaa leivät ja levitä leiville rucolaa. Nostele päälle broileriviipaleita. Valuta punasipulit huolella ja nostele leiville. Lusikoi päälle kastiketta.
Vihreä tonnikalaleipä
1. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois. Jätä valumaan siivilään hetkeksi. Pese omena huolella ja raasta karkeaksi raasteeksi. Yhdistä raasteet.
2. Aja basilikanledet, ranskankerma ja majoneesi tahnaksi sauvasekoittimella tai teholeikkurissa. Sekoita tahna raasteiden joukkoon.
3. Valuta tonnikala ja lisää se raasteen joukkoon. Purista joukkoon vähän sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.
4. Pirskota loput sitruunamehusta rucolan joukkoon. Avaa leivät ja nostele leiville täytettä ja keko rucolaa