Punajuurihummus: |
|
2 kpl (300 g) |
keitettyjä punajuuria |
1 prk (380/230 g) |
kikherneitä |
1 |
valkosipulinkynsi |
2 rkl |
tahinia |
2 rkl |
sitruunamehua |
2+1 rkl |
oliiviöljyä |
½ tl |
suolaa |
¼ tl |
mustapippuria rouhittuna |
lehtipersiljaa koristeluun |
|
|
|
Ohje: |
|
Valmista punajuurihummus. Paloittele keitetyt punajuuret tehosekoittimen kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä, lehtipersiljalla ja ripauksella mustapippuria. |
|
|
|
Pinaattihummus: |
|
1 prk (400/240 g) |
kikherneitä |
80 g |
babypinaattia |
1 |
valkosipulinkynsi |
2 rkl |
tahinia |
2 rkl |
sitruunamehua |
2+1 rkl |
oliiviöljyä |
1 tl |
ras el hanout -mausteseosta |
½ tl |
suolaa |
¼ tl |
mustapippuria rouhittuna |
rucolan versoja koristeluun |
|
|
|
Ohje: |
|
Valmista pinaattihummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä ja rucolanversoilla. |
|
|
|
Sitruuna-jogurttihummus: |
|
1 prk (400/240 g) |
kikherneitä |
100 g |
turkkilaista jogurttia |
1 |
luomusitruuna |
1 |
valkosipulinkynsi |
2 rkl |
tahinia |
2 rkl |
oliiviöljyä |
1+1 tl |
sumac-maustetta |
½ tl |
suolaa |
¼ tl |
mustapippuria rouhittuna |
sitruunaa koristeluun |
|
|
|
Ohje: |
|
Valmista sitruunahummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä, sumac-mausteella ja halutessasi sitruunaviipaleilla. |
|