Ainesosat

Punajuurihummus:
2 kpl (300 g) keitettyjä punajuuria
1 prk (380/230 g) kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2+1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa koristeluun
Ohje:
Valmista punajuurihummus. Paloittele keitetyt punajuuret tehosekoittimen kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä, lehtipersiljalla ja ripauksella mustapippuria.
Pinaattihummus:
1 prk (400/240 g) kikherneitä
80 g babypinaattia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2+1 rkl oliiviöljyä
1 tl ras el hanout -mausteseosta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
rucolan versoja koristeluun
Ohje:
Valmista pinaattihummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä ja rucolanversoilla.
Sitruuna-jogurttihummus:
1 prk (400/240 g) kikherneitä
100 g turkkilaista jogurttia
1 luomusitruuna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
1+1 tl sumac-maustetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
sitruunaa koristeluun
Ohje:
Valmista sitruunahummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä, sumac-mausteella ja halutessasi sitruunaviipaleilla.