Miksi käytätte säilöntäaineita?

Säilöntäaineita käytetään vain muutamissa Vaasanin leivissä, joilla on ns. pitkä hyllyikä. Koska ruisleipä on luonnostaan hapanta, ei ruistuotteissa tarvita säilöntäaineita.

Säilöntäaineet ovat luonnossa esiintyviä happoja, kuten sorbiinihappoa (esiintyy esim. pihlajanmarjoissa). Säilöntäaineet estävät leivissä homehtumista. Lisäksi joissakin kahvileivissä makea tai suolainen täyte saattaa sisältää säilöntäaineita. Täytteen valmistaja lisää säilöntäainetta tuotteeseensa parantamaan varastointikestävyyttä ja tuoteturvallisuutta. Mikäli tuotteen valmistuksessa käytetään säilöntäaineellista täytettä, ilmoitetaan tästä pakkausmerkinnässä. Säilöntäaineen poisjättäminen heikentäisi tuotteen säilyvyyttä ja vaarantaisi turvallisuuden.