Tiesitkö että lasten ja nuorten päivittäisestä energiansaannista peräti yli 40 % tulee välipaloista*, joten ei ole ihan se ja sama, mitä leipäluukusta aterioiden välillä sisään sujahtaa.
Terveellinen välipala on kuitenkin helpommin sanottu kuin syöty. Lapset kun tuppaavat olemaan kranttuja sen suhteen mistä pitävät – ja erityisesti mistä eivät pidä. Samaisesta syystä lapset ja nuoret saavatkin ruokavaliostaan liikaa sokeria ja liian vähän kuituja*. Ja siksi päätimme kääriä hihamme ja ryhdyimme leipomaan. Laitamme jauhot suuhun niille, jotka sanovat, että terveys ja herkullisuus eivät voi kulkea käsi kädessä.
Pienen leipomon sydän, suuren leipomon vastuu.
*Eloranta, Aino-Maija. Ruokavalio, kehon rasvapitoisuus ja aineenvaihdunta- ja verenkiertoelinsairauksien vaaratekijöiden kasautuminen alakouluikäisten lasten väestöotoksessa. Väitöskirja. Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden tiedekunta. (2014)”
Suomen suosituin kauraleip� saa entist� terveellisemm�n kaverin! Vaalean leiv�n pehmeys yhdistyy maistuvaan t�ysjyv�kauraan, jota t�ss� leiv�ss� on 52% leiv�n viljasta.
Kuohkea ja mehev� kauraleip�, joka on samalla markkinoiden myydyin vaalea palaleip�. Hyv�� sellaisenaan, hyv�� paahdettuna.
Tiesitk�, kuinka paljon kauraleiv�ss� on kauraa? Nyt tied�t! Mielest�mme jokaisella on oikeus tiet��, mit� sy�. Siksi p��timme lis�t� t�m�nkin leiv�n pakkaukseen kaurapitoisuusmerkin.