Kahmi kuidut kasaan runsaskuituisista viljatuotteista, marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. Syö vähintään 25-35 g kuitua päivässä.
Kuitua on eniten viljan kuoriosissa ja välittömästi kuoren alla. Myös vaaleamman leivän kuitupitoisuus voi olla korkea taikinaan lisätyn leseen tai jyvärouheen ansiosta. Leipä on runsaskuituinen, kun se sisältää vähintään 6 g kuitua / 100 g leipää.
Ruisleipä on ylivoimainen kuidun lähde, pelkästään ruisleivästä suomalaiset saavat keskimäärin 35 % kaikesta kuidunsaannistaan.
Kuituvajeen voi kuroa umpeen lisäämällä muutaman viipaleen runsaskuituista leipää ruokavalioon.
Kaikki viljakuidut rakastavat vatsaa ja edistävät sen toimintaa. Kauran kuitu tasaa verensokeria ja alentaa kolesterolia.